Bästa Syskonvagn

Bästa Syskonvagnen 2021 – Vi Hjälper Dig Hitta Rätt

Vi listar våra 9 val bland de vi anser vara de bästa syskonvagnarna du kan köpa!

En syskonvagn är en riktig räddare i nöden för alla föräldrar med tvillingar eller två små barn. Oavsett om du bara rullar runt i parken eller går ärenden på stan så gör en tvilling/syskonvagn så stor skillnad att det är svårt att förstå hur man som förälder gjorde innan vagnen fanns.

Men vilken syskonvagn är bäst för dig och din familj?

För att hjälpa dig på traven har vi här kollat över marknaden, jämfört funktioner, titta på priser och verkligen ställt vagnarna mot varandra.

Till slut kom vi fram till denna lista över de bästa syskonvagnarna för varje budget och behov.

Läs mer om respektive syskonvagn längre ned i artikeln.

Våra Val 2021-års Bästa Syskonvagnar

Vi får börja med ett klargörande. Att säga att exakt den eller den syskon/tvillingvagnen är bäst är naturligtvis svårt. Mitt behov kan skilja sig helt och hållet från dina behov. Därför har vi plockat ut vagnar som är bra på olika saker. På så sätt hoppas vi att vi kan täcka in allas era behov och förutsättningar.

Ok, med det sagt så kör vi igång. Under vagnstillverkaren och modellnamnet så ser du vad vi anser vara bäst med just den specifika vagnen.

Emmaljunga – Double Viking 735 Syskonvagn

Bästa Syskonvagnen

Emmaljunga - Double Viking 735 Syskonvagn

Visst gillar vi svenskt. Och kanske är det så att vi är lite påverkade här. Men Double Viking 735 från Emmaljunga är inte bara en svensk syskonvagn, utan också en riktigt bra sådan. En vagn som vi verkligen kan rekommendera.

Som namnet antyder så är Emmaljunga Double Viking 735 endast 73,5 cm bred. Vilket får klassas som väldigt smalt bland dubbelvagnar. Detta ger en god framkomlighet för den som bor i stadsmiljö med butiker och publika transportsystem.

Double Viking ger dig en rad olika valmöjligheter. Dels när det kommer till sitt och liggdelar men också chassi. Du kan välja mellan outdoor, competition eller lounge. Det är så klart en fördel men kan också ha sina nackdelar för den som har svårt att bestämma sig.

När det kommer till sitt- och liggdelarna så har du alla möjligheter. Vilket ger familjen möjlighet att växa med vagnen. Sittdelarna är rymliga och liggdelarna ger tillräckligt med plats. Du har ställbart fotstöd, fempunktssele och mjukt vadderad bygel. Suffletterna ger bra skydd från sol och vind.

Emmaljunga Double Viking 735 är behaglig att gå runt med. Det ställbara knäledshandtag är skönt att hålla i och fotbromsen hanteras med lätthet. I fullt ihopfällt läge med hjulen bortplockade så är den ganska kompakt.

All in all så är detta en syskonvagn vi verkligen rekommenderar. Prismässigt ligger den högt i mellansegmentet men den är alla gånger värd pengarna.

Vi Gillar


Smal och smidig att köra
Högsta kvalitet
Många val- & inställningsmöjligheter
Rymlig

Gillar mindre


Något snål maxvikt
Kan upplevas lite trögstyrd

Baby Jogger – City Mini GT Double

Bästa All-Round Valet

Baby Jogger - City Mini Gt Double Syskonvagn

Värd varenda krona! City Mini Gt Double från Baby Jogger är en riktigt bra, kompakt sida-vid-sida vagn som rullar bra i all terräng. Den är också, trots att den känns rymlig, en ”liten” vagn som kommer att kunna manövreras i relativt trånga utrymmen.

Den skulle kunna få ha lite större förvaringsutrymme men utöver det så är det inte mycket som inte gillar. Ett klart köp!

Vi Gillar


Lätt att fälla ihop med en hand
Känns kompakt och behändig
Klarar även svår terräng
Djupt fällbar sits
Stor och låg sufflett

Gillar mindre


Tung
Endast framåtsitsar
Begränsat lastutrymme

Beemoo – Swing Syskonvagn

Bästa Budgetvalet

Beemoo- Swing Syskonvagn

Beemoo Swing 2019 Syskonvagn är ingen vagn som kommer att få några priser för design eller innovation. Men av oss får den det för sitt pris. Att hitta en kapabel (en paraplyvagn räknas inte hit) syskonvagn för runt 3000 kr är inte lätt.

Beemoo Swing har alla de vanligaste funktionerna. De stora lufthjulen ger en smidig och bekväm gång, sittdelarna har säkerhetsdetaljerna och alla de nödvändiga funktionerna. Du och dina barn kommer att klara av vardagen på ett bättre sätt.

Beemoo är Jollyrooms egna varumärke, detta är en del i det låga priset.

Köper du till en liggdel så har du en vagn som kommer att serva er i flera år framåt. Vi skulle vilja påstå att detta är ett bra köp för dig som inte har någon stor budget.

Vi Gillar


Riktigt prisvärd
Rullar bra på olika underlag
Flera sitt- och liggmöjligheter
Flera färger

Gillar mindre


Den ser lite billig ut
Tung
Vissa detaljer är ej 100%

BOB (Britax) – Revolution PRO Duallie

Bästa Joggingvagnen för dig med tvillingar/syskon

BOB Britax - Revolution PRO Duallie Syskonvagn

För dig som gillar att jogga och vara aktiv så är BOB (eller Britax som numera äger BOB) Revolution PRO Duallie det perfekta valet.

Med dess stora hjul ger den en mjuk gång även på mer ojämnt underlag. Med handbromsen har du också total kontroll på hastigheten även i utförsbackarna.

Barnen sitter tryggt fastspända och kan njuta av fartvinden när du susar fram. Vi kan nästan garantera att rundan blir längre än du tänkt eftersom ungarna kommer att uppskatta det.

Ett bra genomtänkt köp för dig som vill vara aktiv även med flera barn.

Vi Gillar


Oerhört lättrullad
Bra inställningsmöjligheter för det låsbara framhjulet
Barnen sitter säkert vid löpning
Bra säkerhetsrem

Gillar mindre


Lite åt det tyngre hållet
Sitsarna kan mjukna inåt mitten
Inte för nyfödda tvillingar
Blir lite stor hopfälld

Bugaboo – Donkey 2 Syskonvagn

Premiumvalet #1

Bugaboo - Donkey 2 Syskonvagn

Donkey2 från Bugaboo är ett riktigt premiumval. Visst den kostar en del men vagnen är värd pengarna, alla gånger.

Du har enorma valmöjligheter. Dels när det kommer till sitt- och liggdelarna, dessa kan du kombinera på alla möjliga sätt (även när det gäller färgerna. Men också i nästa alla detaljer på vagnen har du materialval, färgalternativ osv. Du sitter verkligen i förarsätet för hur just din Bugaboo ska se ut.

Ok, så nu vet vi att design och utseendemässigt så är den premium. Hur är den att använda då?

Faktiskt lika bra. Den har en riktigt bra körkänsla och känns premium. Inställningsmöjligheterna är goda. Att själva ramen, alltså vagnen bredd, kan justeras är ett stort plus som gör den än mer användbar.

Värt att påpeka här är att den finns i två olika format:

  • Duo – som går att använda med 1 liggdel respektive 1 sittdel.
  • Twin – som går att använda med 2 stycken liggdelar.

Har du budgeten så är Bugaboo Donkey 2 ett riktigt riktigt bra köp!

Vi Gillar


Rullar lätt och smidigt
Stora val- & anpassningsmöjligheter
Barnen sitter högt
Rikligt med förvaringsutrymme

Gillar mindre


Den är åt det dyra hållet
Pilligt att byta inställningar
Något tung
En process vid inpackning i bil

Thule – Urban Glide 2.0 Double

Bäst för dig med en aktiv livsstil

Thule - Urban Glide 2.0 Double Syskonvagn

Designad för jogging och aktiviteter, Thule Urban Glide 2.0 Double har alla de detaljer och funktioner som behövs för att göra den till en attraktiv vagn för den aktiva familjen.

Bor ni t ex på landet så är detta en syskonvagn för er. Vagnens fjädring bidrar till att göra alla turer mjuka och behagliga för barnen. Och 16″ hjulen rullar lätt även när terrängen börjar bli lite stökig.

Det ergonomiska handtaget är lätt att justera och handbromsen ger en känsla av extra kontroll. Vagnens lastutrymme säkras på ett bra sätt upp med dragkedja.

Det här är en syskonvagn för löpning och aktiviteter. Tro dock inte att den inte fungerar i stan, för det gör den verkligen. Dessutom så gillar vi här på Syskonvagn.nu svenskt!

Vi Gillar


Relativt lätt för en joggingvagn
Kan placeras stående hopfälld
Bra inställningsmöjligheter för det låsbara framhjulet
Ventilerade suffletter
Ergonomiskt handtag
Rymligt, stängbart förvaringsutrymme

Gillar mindre


Barnen sitter lite lågt
Höjdjustering på handtag begränsad
Något bred
Lite stor hopfälld

Bumbleride – Indie Twin Syskonvagn

Bästa Tvillingvagnen

Bumbleride - Indie Twin Syskonvagn

Vår favorit bland marknadens alla tvillingvagnar är Indie Twin från Bumbleride. Den kostar en slant men dess kvalitet och användbarhet gör den väl värd sina pengar.

Att den tar två babyskydd eller två stycken liggdelar gör den till en perfekt vagn direkt från födsel.

Även om den kanske är bäst för nyfödda tvillingar så fungerar den lika bra till olika stora och gamla barn. Den är helt enkelt så användbar. Detta tack vare dess stabilitet och jämna viktdistribution.

De luftfyllda 12″ hjulen ger den en mjuk och smidig gång som klara av väldigt skiftande terräng.

Den är enkel att fälla ihop men precis som med andra större syskonvagnar så tar den plats hopfälld. Dock så är hjulen enkla att ta av och det ger en mycket kompaktare förvaring.

Vi Gillar


Rullar smidigt på olika underlag
Känns smidig och stabil
Plats för två babyskydd
Flera olika färger
Ekovänliga materialval
Stora följsamma suffletter
Stort fack för förvaring

Gillar mindre


Något tung
Sitsarna ej vändbara
Begränsat benutrymme för äldre barn
Fungerar att jogga med men begränsat

Phil & Teds – Sport Syskonvagn

Bästa Tandemvagnen – Smal och relativt smidig

Phil & Teds - Sport Syskonvagn

Sport från Phil & Teds är tandemvagn med stora möjligheter. Den fungerar lika bra som enkelvagn som syskonvagn. Och priset ligger på en bekväm nivå.

Här köper du till ytterligare en sits- eller liggdel och får på så sätt en syskonvagn som även kan dubbla som en ”normal” singelvagn när du inte kör runt på två barn.

Denna vagn har här mjukare däck med mer mönster men den finns också med hjul för stadsmiljö.

En av nackdelarna med inline-vagnarna är att barnet i den undre sitsen inte ser så mycket, i alla fall inte rakt framåt. Beroende på hur just dina barn är och vad de vill se så är detta något att tänka på.

Phil & Teds Sport är en riktigt bra syskonvagn som även fungerar lika bra som singelvagn. Att få alla dessa möjligheter för en i sammanhanget rimlig peng är svårslaget.

Vi Gillar


Bra med förvaringsutrymme
Många specialfunktioner
Stor, väl täckande sufflett
Enkelt att växla sitsarna

Gillar mindre


Lite trångt med tvillinginsats
Lite låg viktgräns
Ljusa färger som lätt smutsas ner

Britax – Holiday Double Syskonvagn

Bästa Paraplyvagnen – lätt och kompakt resesulky

Britax - Holiday Double Syskonvagn

Britax Holiday Double Paraplysulky gör resan så mycket enklare, detta oavsett om ni färdas med bil, tåg eller något annat transportmedel. Tack vare den otroligt smidiga designen så tar ni er utan problem fram enkelt genom folksamlingar och stadsgatorna.

En resesulky hade ju inte kunnat kallas för just det om den inte är enkel att fälla ihop och transportera. Och Holiday vagnen är just det. Den fälls ihop på ett enkelt sätt och tar inte upp alls mycket plats. Den har också praktiska bärremmarna vilket gör den superenkel och smidig att bära med sig.

Dess låga vikt, 9 kg, och kompakta format gör Britax Holiday Double till det perfekta sällskapet när du är ute och reser med två barn.

Vi Gillar


Väldigt lätt att ta med och lyfta
Enkel att sköta med en hand
Prisvärd
Smidig bärrem
Individuellt ställbara sitsar

Gillar mindre


Mindre bra på ojämnt underlag
Begränsat ställbart handtag

Där har ni våra val. Hittar du någon du gillar! Eller är det kanske så att du redan har en vagn som vi missat. Hör gärna av dig och berätta om dina erfarenheter.

Allt vi kan göra för att leverera en bättre upplevelse och tjänst för våra läsare uppskattas.

Vilka Olika Typer av Syskonvagnar Finns Det?

Syskonvagnar är som namnet antyder barnvagnar tillverkade för att kunna transportera två barn i en och samma vagn, te x då tvillingar eller småsyskon.

Syskonvagnen kommer i två huvudsakliga typer av modeller:

  • Tandem – där barnen sitter i rad efter varandra, kan även kallas inlinevagn.
  • Dubbel – där barnen sitter jämte varandra, sida vid sida.

Båda typerna av vagn har sina fördelar respektive nackdelar. Vi går igenom dessa båda mer ingående här nedan.

1. Dubbelvagn (sida vid sida)

  • Barnen sitter jämte varandra, axel vid axel.

Den här typen av vagn föredras av många föräldrar och anledningen är att de har lättare för att sätta i och ta ur barnen ur vagnen.

En dubbelvagn tenderar även att vara lätt och väldigt enkel att fälla ihop. Väl hopfällda kan de dock vara lite större än andra typer. Detta kan lösas genom att hjulen istället är väldigt lätta att plocka bort. Då blir vagnen mer kompakt och får på så sätt plats i de allra flesta bagageutrymme på bilar.

Ofta har denna modell stora hjul som gör det lättare att rulla över ojämna ytor och tjocka gräsmattor.

Är du intresserad av en joggingvagn så är denna modell att föredra, detta då utbudet är mycket större än för tandemmodellen.

2. Tandemvagn

  • Här sitter ett barn efter det andra i en lodrät rad.

En av de stora fördelarna med denna typ är att den, oftast, är smalare. Många gånger är den ungefär lika bred som en ”vanlig” enkelvagn. Detta gör det självklart enklare för dig som förälder att ta dig fram i smalare passager.

Om du gärna vill använda en barnstol eller babyskydd för att sätta fast i syskonvagnen så är denna modell att föredra då många olika vagnar har denna möjlighet. Men det finns även många dubbelvagnar som erbjuder detta.

Flera modeller har stora valmöjligheter för barnens placering, barnen kan antingen sitta mitt emot varandra, båda framåt eller rygg mot rygg. Den bakre platsen är antingen placerad högre upp än den främre, eller längre ned. Detta påverkar självklart sikten och viss barn gillar det mindre än andra.

En liten nackdel med tandemvagnarna är att de vanligtvis är svårare att svänga runt än sida vid sida vagnarna.

En tredje variant – Sitt och Stå Vagnar

Det finns ytterligare en variant av syskonvagn och det är modellen där det andra barnet står upp, bakom sitsen. Antingen på en ståbräda eller på en inbyggd plattform.

För föräldrar där det är en större åldersskillnad mellan barnen så är denna modell väldigt populär. Det yngre barnet sitter då fram medan det äldre står eller sitter på den bakre platsen. Det är ett smidigt alternativ vid kortare promenader.

Ståbrädor finns att köpa till för i stort sett alla barnvagnar på marknaden!

Sammanfattning

Om vi tar och sammanfattar det hela så har vi alltså listat de bästa syskonvagnarna (enligt oss här på syskonvagn.nu).

Här hittar du snabblistan på våra val bland de bästa syskonvagnarna!

Syskonvagnar finns alltså i två olika typer av vagnmodell:

Dubbelvagn – där barnen sitter sida vid sida.

Tandemvagn – där barnen sitter efter, eller över under, varandra i rad.

Det finns också olika sorters vagnar som är tänkta att fungera för olika ändamål och situationer. Här kan läsa mer om dessa:

Vill du lära mer om olika sorters vagnar och vad du ska tänka på när det är dags att köpa så är vår matiga köpguide ett ypperligt hjälpmedel. Kolla gärna in den.

Hoppas nu vi kunnat hjälpa dig att hitta den där bästa syskonvagnen som kommer att göra ert liv som föräldrar lite enklare. Lycka till!